هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالتسجيلأحدث الصوردخول

 

 وما خفي كان انيل وانيل وانيل وانيل

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
BeAuTiFuL GiRl
شبابزي شغال
BeAuTiFuL GiRl


انثى
عدد الرسائل : 95
العمر : 34
الإقامة : El MaNsOuRa
العمل : Student
Ads : <script type="text/javascript"><!--google_ad_client = "pub-6559512130528083";google_ad_slot = "1777464515";google_ad_width = 300;google_ad_height = 250;//--></script><script type="text/javascript"src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js"></script>
تاريخ التسجيل : 02/11/2007

وما خفي كان انيل وانيل وانيل وانيل Empty
مُساهمةموضوع: وما خفي كان انيل وانيل وانيل وانيل   وما خفي كان انيل وانيل وانيل وانيل Icon_minitime2007-11-03, 01:12


الموضوع اللي جايبه دا انا هنقله ليكم زي ماهوا كدا من احد المنتديات مش ضروري يكون دا صحيح بس فيه حجات صح وانا متاكدة

ياريتها على اللبن ابو بودره وبس ده ما خفى كان انيل
ده كان رد احد اعضاء احدى المنتديات عن موضوع اللبن اللى فيه بودره سيراميك

خد عندك
- اللبن النيدو المصري مضاف اليه دقيق- عن تجربة عملية - خصوصا البتاع الصغير بتاعو ابو جنيه وربع


- عصير المانجو اللي في محلات العصير 70% منه مش ليه علاقه بالمانجو اصلا..ده قرع عسلي.. بمرأى العين.. وسلامي للحاج فرغلي


-اللانشون والبسطرمة.. اللي المفروض مكتوب عليها لحم بقري خالص حلال.. مفيهاش ريحة اللحمة اصلا.. دي سقط حيوانات مدبوحه مفروم مع بهارات وتوابل وجيلاتين وعضم فراخ وبالسم الهاري.. تحياتي للحاج صلاح والمعلم عبد الفتاح
انواع الهامبورجر المنتشره في السوق (عدا نوعين تلاتة) كوكتيل من البهارات وماده جيلاتينية بتبقي مبطنة لجلد الحيوانات بعد الذبح وبتتباع من المسلخ الطن منها بـ 250 جنيه تقريبا ..
الطن منها بيستخدم (بعد الغلي في قدور كبيرة مقززة في مناطق لاادمية باستخدام عصاية شبه المجداف كده للتقليب) وبيعمل حوالي 500 عبوة (زنة 1 كيلو برجر) بتتباع بـ 10 جنيه
الصحة تقفل المصنع ( او بير السلم) وصاحبه يلبس قضية غش تجاري محترم ياخد في الآخر حكم غرامة بـ 10 الاف جنيه او حبس سنة ..وغالبا بيدفع الغرامة ويخرج يأجّر بير سلم تاني وتبدأ عجلة العمل من جديد.
**********

تكسب في الطن 2000 جنيه مستريح جدا.. ويتحرق اللي بيشتروا بجاز.. جاز مش نضيف زي الزيت اللي اشتروه
- الحلاوة الطحينية اللي في المحلات.. عليه اكسيد تيتانيوم عشان تاخد اللون بتاعها
وبعضها مفيهوش ريحة السمسم اصلاً.. عليها دقيق وفورمالين عشان تمسك نفسها.. اصل الدولار بقي غالي فالسمسم غالي والزبون عاوز الارخص مش الانضف
- فلاتر ميه الشرب.. بتفلتر الطعم (عبر ازالة الكلور) والريحة (عن طريق الفلتر الكربوني) لكن المعادن التقيله اغلبها مبيتفلترش اصلا الا في الفلاتر الاكتر من 3 مراحل.. سلام كبير اوي لفلاتر تانكة
**********
- سمك المزارع السمكية..بياكل دم ومخلفات عمليات الذبح عشان يكبر بسرعة
- فراخ المزارع.. من كتكوت عمره يوم لفرخه كاملة وزنها كيلو علي الاقل الي كيلو و200 جرام بياخد 19 يوم..حقن هرمونات في الاكل وميه الشرب.. علما ان الفرخة الطبيعه عاوزه 4 شهور عشان تقرب من الحجم ده
ده غير مزرعة فراخ امريكانا اللي في برج العرب اللي بتورد الفراخ لمطاعمهم ..اول مره في حياتي اشوف فرخه وزنها 4 كيلو ونص كان هناك.. ومش بتعرف تمشي.. وعندها حاجة من الجنب كده بالتدقيق اكتشفت انها: مشروع جناح
-طلمبة البنزين الـ 92 والـ 95 في البنزينات دلوقتي.. الطلمبتين بياخدو من خزان ارضي بنزين واحد ..مهي اصل الطلمبة ذكية ..بتميز الـ 92 من الـ 95
- محلات الحلويات اللي بتبيع الحلويات للشرقية بالسمن البلدي.. ولابلدي ولانيلة دي معموله بسمنة صناعي وعليها مكسبات طعم زي اللي بيستخدموها ف المصانع
-الجبنة الرومي القديمة.. مش قديمة ولانيلة برضه..هما يعني هيعتقوها عشان حضرتك تستمع ويركنها في المخزن 6 شهور؟
بيضيفو هيدروكلوريد اسيد تركيز 30 %.. عشرة لتر لكل طن جبنه وتتكتم في قبو قديم معفن 24 ساعه وتطلع قديمة وطالع عين امها كمان


**********.
- اكياس البلاستيك: اكياس البلاستيك اي لون (غير الشفافة المفروض انها بتتصنع من رولات بولي ايثيلين خام)
الواقع ان اغلبها عبوات بلاستيك (ميه وبيبسي) وبيتم تسيحهم في افران وسحبهم على شكل رولات تاني.. ودي ارحم من الاكياس البلاستيك السوداء اللي مصدرها مخلفات المستشفيات والمراكز الطبية (حقن - سرنجات - كانيولا - فلاتر - اكياس دم مستعمله - قساطر بوليه مستعمله..)


- عبوات المياه المعدنية اكوافينا (انتاج مصانع بيبسي) عن مصدر مقرب الميه دي لابئر جوفي ولانيله.. حتي مفيش عنوان للمصدر علي عبوات القزايز
دي بخار الميه الناتج عن التكثيف في خطوط انتاج البيبسي .. بدل ماتتهدر وهم بيفعو عليها فلوس لمصلحة المياه قرروا يجمعوها في تانكات ويعبوها في قزايز ويستغلو شبكة التوزيع الضخمة بتاعتهم توزع ميه مع البيبسي وبسعر ارخص من سوق المياه المعدنيه باكتر من 50 قرش ق الزجاجه..(محدش خد بالو من طعم البيبسي في الميه دي؟)


- صابون غسيل الوجه وكريمات البشرة والشعر المنتشره في السوق(من غير الانواع المعروفة) ياريت حد يبقي يحللها يمكن نعرف نوصل للمركبات اللاارضية اللي بيستخدموها فيها
**********

السادة بقي ضرّيبة المخدرات (طالما بنتكلم عن الغش التجاري باعتبارهم مستهلكين هم كمان):
- الحشيش..مش حشيش ولاحاجة ده عجينة من الحنا واللبان الدكر ونسبه بسيطة لاتتجاوز .,4 من الكميه والزيت اللي ع الحشيش ده مش زيت دخ ماكستون فورت ..
في الاخر .. كلها اعشاب طبيعيه
- البانجو..في الاغلب مش بانجو..نعناع وبذر طماطم مجروشين وعليهم شويه شاي محروق (عشان الريحة بس) ..اهي كلها نباتات
- البودرة.. مش بودرة بردو.. دي اقراص ريفو مطحونة ..كل 10 اقراص عليهم قرص رهبانول وبيتحطو في ورقه فويل وتتسخن تحتها ولاعه (عشان ياخد اللون البيج بتاع الهورايين) وقسم وبيع تذاكر يامعلم .. كلها ادوية صداع

ممع
معلومة لك انته بس انتا عارف انك حبيبى بص ياعم
علب الزيت الـ1 كيلو بتاع القلي ام 2 جنيه وربع و3 جنيه دي- اللي لونه غامق قوي ومش شفاف دي - اصلا زيت مستخدم من محلات الفول والطعمية بيعاد تجميعه في عربيات بتنك زي بتاعة اللبن كده وبتتفلتر بادوات بدائية جدا عشان تشيل بواقي القلي اللي فيها ويعاد تعبيتها في زجاجات - مستعملة مسبقا ومعاد غسلها بالمية والصابون- وبتتعبى يدويا بقمع بلاستيك وتتبرشم بماكينة برشمة تمنها 3 الاف جنيه.. وبيع يامعلم

[img]واية كمان شوف ياسيدى نتيجة لغياب الضمير أولا .. وغياب المحاسبة لمن يثبت غشه
إلا أنني احب ان انوه أن الزيت بعد غليه يتغير تركيبه الكيميائي و من هذه التغيرات تكون مواد ضارة تسبب الأمراض السرطانية و كذلك تغيرات ملموسة يمكن لأي أحد اكتشافها وهي تغير في القوام و اللون والطعم والرائحة .. فالزيت المغلي يتغير طعمه تماما .. والأصح في زيوت الطعام التي تراها غامقة اللون ولها طعم غير مقبول أنها ناتجة عن مخلفات مصانع الزيوت والصابون وهي غير مفلترة بشكل جيد لذلك فلونها غامق .. أي انها بالاختصار غامقة اللون لأنها لم ترشح بطرق الترشيح الصناعي حتى نحصل على اللون الشفاف و نتخلص من الروائح الغير مقبولة .. وليس من الصحيح أنها زيوت مغلية رشحت بطريقة بدائية

والهة المستعان وتجى تكلم يقولك كدة كدة وبتاع وعيش وشيبنى اعيشومهما نعمل عمر الخير اللى فيها عمرة ماهو مقضيها وخلتى فرنسابس سيبك
انا مش عاملة الموضوع ده علشان اخوفكم انا عاملاه علشان تستطعموا الحاجه اللى انتم بتاكلوها بطعمها الحقيقى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://en.netlog.com/BaNoTa_CoOl
Gho0o0oSt
نائب المدير العام
نائب المدير العام



ذكر
عدد الرسائل : 1091
العمر : 37
الإقامة : فى قلب حبيبى
Ads : <script type="text/javascript"><!--google_ad_client = "pub-6559512130528083";google_ad_slot = "1777464515";google_ad_width = 300;google_ad_height = 250;//--></script><script type="text/javascript"src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js"></script>
تاريخ التسجيل : 04/10/2007

وما خفي كان انيل وانيل وانيل وانيل Empty
مُساهمةموضوع: رد: وما خفي كان انيل وانيل وانيل وانيل   وما خفي كان انيل وانيل وانيل وانيل Icon_minitime2007-11-07, 02:20

لا بجد العملية كدا يا جيرل اتنيلت اكتر ..

على العموم انا بهنيكى على التوبيك المنيل دة .... قصدى الجامد دة هههههههه
تحياتى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://shbabz.ahlamontada.com
Manfi
ShBaBz Admin
ShBaBz Admin
Manfi


ذكر
عدد الرسائل : 498
العمر : 36
الإقامة : أبوزعبل البلد
Ads : <script type="text/javascript"><!--google_ad_client = "pub-6559512130528083";google_ad_slot = "1777464515";google_ad_width = 300;google_ad_height = 250;//--></script><script type="text/javascript"src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js"></script>
تاريخ التسجيل : 08/10/2007

وما خفي كان انيل وانيل وانيل وانيل Empty
مُساهمةموضوع: رد: وما خفي كان انيل وانيل وانيل وانيل   وما خفي كان انيل وانيل وانيل وانيل Icon_minitime2007-11-09, 12:56

انا سمعت الكلام ده كتير اوى
ومن كام سنه كمان
يمكن من 10 سنين لما كنت فى الامارات كمان
والحمد لله ادينا عايشين اهوه مفيش حاجه
ممكن يبقى صح وبتحصل حالات تسمم كتير اوى
بس لازم احنا نتوخى الحذر بقى
شكرا على الموضوع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
وما خفي كان انيل وانيل وانيل وانيل
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: مناقشـــــات :: شبـــــابز كـــافيه-
انتقل الى: